Welke cloud moet het worden?

Een eigen server, en gedeelde server. In eigen huis of in een datacenter?

Klaarstomen voor de cloud

Een migratie naar de cloud kan uitdagend zijn. De manier van werken bepaalt voor een groot deel of een organisatie klaar is voor de cloud. Ook kunnen zogenoemde legacy applicaties een uitdaging vormen bij een migratie. Hoe neem je deze applicaties op in je IT-landschap? Het migreren naar de cloud vraagt immers voor iedere organisatie om een andere aanpak en oplossing.

Cloudstrategie bepalen

Samen met een specialist ga je aan de slag met je cloud-strategie. Hierbij spreek je je wensen en eisen uit en kijk je naar de cloudomgeving die je voor ogen hebt. De wensen ten aanzien van de cloud worden gebundeld en gekwalificeerd. Vervolgens bekijken we in hoeverre uw organisatie klaar is voor de migratie naar de cloud en wat er eventueel nodig is om aan jouw wensen te kunnen voldoen.

 

Het kiezen van de juiste cloud

Welke cloud past het beste bij jouw organisatie? Voor het vaststellen van de nieuwe cloudomgeving bepalen we eerst het zwaartepunt van jouw organisatie. Het zwaartepunt ligt op de plek waar jouw organisatie de grootste (financiële) risico’s loopt of op de plek waar juist financieel voordeel wordt behaald. Vervolgens nemen we dit mee in het verdere cloud migratie traject. Met uiteindelijk doel om de omgeving te bouwen die het beste past bij jouw organisatie. Hybride in een private of publieke cloud.